Robert-Henk

de Salon: poëzie aan huis

Najaar 2011 is de Salon gestart met zijn literaire activiteiten: middagen rond een poëzie-thema.

Deze middagen worden, naar het voorbeeld van de negentiende-eeuwse literaire salon, gegeven bij Maja en Robert-Henk Zuidinga thuis, aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam.

Het doel is een literair onderwerp op toegankelijke wijze te bespreken in een informele sfeer.

de Salon

literaire activiteiten

Robert-Henk Zuidinga studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef vele artikelen, essays en columns op het gebied van literatuur en taal.

Hij is de samensteller van een groot aantal bloemlezingen, waaronder Hier ligt Poot. Hij is dood. De kortste Nederlandstalige gedichten en De 200 bekendste, mooiste, tederste, leukste sonnetten.

Hij interviewde tal van auteurs uit Nederland en Vlaanderen, onder wie Adriaan van Dis, Jean Pierre Rawie, Renate Dorrestein, A.F.Th. van der Heijden, P.F. Thomése, Bas Heijne, Drs. P, Jan Siebelink, Kristien Hemmerechts en Patricia de Martelaere.

Hij was redacteur van de radioprogramma’s Het Zout in de Pap (VARA), De Taalshow en Wat een taal (NOS) en Moerstaal (Wereldomroep). Tevens was hij gast-panellid in de BRT-radioprogramma´s De Taalstrijd en De Perschefs.

Uit de Vlaamse pers: